1 av 4
2 av 4
3 av 4
Dahlberg får hoppas på ett gott nytt år.
4 av 4
Dahlberg får hoppas på ett gott nytt år. - Foto: Scanpix

Dahlberg klar för Gefle efter fiaskoåret

Mikael Dahlberg har hittat en ny klubb efter fiaskoåret i Djurgården.


Januari 2009: Mikael Dahlberg är en firad stjärna i Djurgården och nybliven landslagsspelare i Lars Lagerbäcks trupp under vinterturnén.

Januari 2010. Mikael Dahlberg är en mållös anfallare som misslyckats med att förhandla med Djurgården om ett nytt kontrakt. Landslagsplatsen finns inte ens på kartan.

Det har varit ett tufft år Mikael Dahlberg. Nedgången började ungefär samtidigt som han gick med på flyttas runt i startelvan i Djurgården. Anfallaren blev mittfältare som blev mittback som blev ingenting. Männen bakom fiaskoåret, Zoran Lukic och Andrée Jeglertz har fått kicken och sagt upp sig. Och det är där vi är nu.

24-åringen skrev under onsdagskvällen på för lilla, trygga Gefle i ett försök att hitta spelet, glädjen och landslagsformen.

- Förhoppningsvis kommer jag till en klubb med lite lugn och ro och kan fokusera på att göra en bra säsong, säger Dahlberg till Expressen.

Gefles sportchef tillika tränare Pelle Olsson är nöjd på alla sätt. Han kan redan innan Hasse Berggren meddelat sitt beslut at lägga av hittat ersättaren.

- Han passar bra in i vårt spel och visar bra ledaregenskaper. I Djurgården har han väl egentligen spelat på alla positioner, men vi ser honom som en av två forwards här i Gävle, säger Olsson till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!