1 av 3
2 av 3
Wandersons övergång till Feyenoord sprack på grund av klubben ekonomiska problem.
3 av 3
Wandersons övergång till Feyenoord sprack på grund av klubben ekonomiska problem. - Foto: Scanpix

Övergången sprack - Gais oroar sig för Wandersons psyke

- Det är klart att det här är jäkligt negativt för honom, säger tränaren Alexander Axén.


Övergången till Feyenoord sprack på grund av den holländska klubbens ekonomiska problem.

Allsvenskans bäste spelare blir därmed kvar i Allsvenskan - efter att januarifönstret för övergångar har stängd. Den stora finanskrisen gör att Allsvenskan får behålla sina bästa spelare för en gångs skull.

Men för Gais är det både bra och dåligt. Det är positivt att få behålla ligans störste stjärna. Det är negativt att klubben inte fick in de pengar som hade behövts för att fylla igen luckorna efter Pär Ericsson och Mattias Lindström. Dessutom är Gais oroliga för att Wanderson ska bli deprimerad.

- Det är klart att det här är jäkligt negativt för honom. Vi får behålla bäste Allsvenskans bäste spelare men samtidigt gäller det att vi nu jobbar hårt med honom och snabbt får honom på banan igen..., säger Gais tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.

- Jag har redan pratat med honom och förklarat för honom att det nu bara är att bli ännu bättre för att komma vidare. Och det är något han är med på.

Axén är som alla andra förvånad att brassen blivit kvar i Allsvenskan.

- Som tränare kan jag bara vara nöjd. Men det känns jättekonstigt att han blir kvar med tanke på så bra spelare han är. Det är en gåta.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!