1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Lugnande besked kring Figueiredo

Malmö FF:s anfallare Wilton Figueiredo klev av dagens träning, men det handlar bara om att han är lite sliten i ljumskarna. ”Han skulle kunna spela i morgon”, säger sjukgymnasten Richard Dahan till Nyheter24.


Malmö FF meddelade kort att Wilton Figueiredo klev av dagens träning. Därför ringde Nyheter24 upp MFF:s klubbläkare Pär Herbertsson för att få en statusuppdatering, detta när Roland Nilsson inte gick att få tag på.

- Jag visste inte att han var skadad. Men jag har behandlat två andra spelare, Ulrich Vinzents och Ricardino, säger Herbertsson till Nyheter24.

- Ricardinho läker och börjar jogga lite lätt snart, bör kunna gå för fullt när allsvenskan drar igång, men sen gäller det att ta en plats också. Ulrich har jag undersökt i dag efter att han fått en smäll, men det var ingen fraktur och han är snart igång för fullt igen.

Vi försökte, på Herbertssons uppmaning, istället få tag på sjukgymnasten Richard Dahan, dock utan framgång. Efter en tid svarade dock sportchefen Hasse Borg.

- Det är nog ingen större fara, men prova att ringa Richard Dahan, sade Borg över en knastrig lina.

Sagt och gjort, efter många om och men svarade sjukgymnast Richard Dahan på våra telefonsamtal.

- Det är kallt ute och det är hårda planer, vi låter spelarna ta det lugnt när det är småskador. Han är bara lite trött i ljumskarna, han skulle kunna spela i morgon om det var match, säger Dahan till Nyheter24.

- Vi kommer att titta på honom och göra en ny bedömning i morgon.

Figueiredo har fått mycket kritik efter förra säsongen då det bara blev fyra mål på 24 matcher, varav 18 från start. Men nu ser han bra ut menar Dahan, lite förvånad över frågan som han egentligen tycker borde ställas till någon annan.

- Det är alldeles utmärkt med honom, haha. Wilton är en jätteduktig spelare och med bra fysik, han ska nog kunna spotta in en del mål när han bara får lite flyt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!