Effektivt Göteborg krossade Kalmar

Göteborg körde över Kalmar i den allsvenskan premiären med hela 0-3. Tobias Hysén stod för två av målen.

Kalmar fick ett fantastiskt läge att ta ledningen hemma mot IFK Göteborg när de tilldelades en straffspark i den 15:e minuten.

Sobralense stegade upp och skickade bollen mot Kim Christensens högra hörn. Göteborgsmålvakten svarade för en magisk räddning som för tankarna tillbaka till Thomas Ravelli och VM 1994.

Kvarten senare löpte Tobias Hysén sig fri och sköt kyligt in 0-1 till bortalaget. Det var också resultatet efter första halvlek.

Direkt i början av andra var det dags för "Show Hysén". Först förnedrades Arajuuri genom en läcker tunnel och sedan placerade Hysén in 0-2 för Göteborg.

I den 67:e minuten kom även 0-3. Hjalmar Jonsson nådde högst på en frispark och lobbnickade via ribban in det mål som satte spiken i kistan.

Under de resterande minuterna spelades matchen bara av och Göteborg tog en otroligt fin skalp redan i premiäromgången.