Helsingborg upp i serieledning

Conny Karlsson har fått en drömöppning som manager i Helsingborg. Efter 2–0 mot Göteborg har hans lag nu tagit tre vinster av tre möjliga. – Vi är mycket bättre än blåvitt idag, säger Karlsson.

Helsingborg övertygade stort hemma på Olympia när man besegrade guldtippade IFK Göteborg med 2-0 på måndagskvällen. Båda målen kom till i första halvlek då HIF presterade en fantastiskt fin fotboll.

– Vi var mycket bättre än blåvitt i första halvlek. Vi lyckades pressa dem högt så att de inte kunde få någon kvalité i passningsspelet, sa managern Conny Karlsson efter matchen till Canal Plus.

Fasta situationer avgjorde

HIF:s båda mål kom till efter fasta situationer. Det första genom Mattias Lindström som forcerade in bollen i mål efter ett inkast av Erik Edman. Det andra genom mittbacken Marcus Nilsson som fick stå omarkerad vid en frispark och enkelt kunde nicka in bollen i Kim Christensens bortre hörn. Efter det lyckades Göteborg aldrig resa sig, trots att det bara gått 37 minuter av matchen.

– Den första halvleken var bedrövlig. Allt gick fel, sa Göteborgstränaren Jonas Olsson i paus.

Göteborg var aldrig riktigt nära

I andra halvlek kontrollerade Helsingborg spelet och det dröjde enda till den 93:e minuten innan Göteborg kunde skapa en riktigt vass målchans. Men inhopparen Pär Ericsson kunde inte förvalta läget och nickade i stolpen.

Ingen rolig dag på jobbet för Göteborg som nu har två förluster på de inledande tre matcherna. För Helsingborg däremot är det mungiporna uppåt. Tre raka segrar och serieledning. Vem hade trott det inför säsongen?