Runnemo är BP:s hemliga vapen.
1 av 3
Runnemo är BP:s hemliga vapen. - Foto: Bildbyrån
Runnemo har lyckats göra tre mål på Djurgården.
2 av 3
Runnemo har lyckats göra tre mål på Djurgården. - Foto: Bildbyrån
Nu hoppas han att formtoppen mot Djurgården håller i sig.
3 av 3
Nu hoppas han att formtoppen mot Djurgården håller i sig. - Foto: Bildbyrån

Han ska sänka DIF

Brommapojkarnas Joakim Runnemo har sänkt Djurgården tre gånger tidigare. I kväll hoppas de på att han kan göra det igen.


STOCKHOLM. I Brommapojkarnas första match i allsvenskan, 2007, gjorde Joakim Runnemo BP:s första allsvenska mål efter dryga minuten. Målet blev också det avgörande i BP:s seger mot Djurgården på Råsunda.

Sedan dess har det bara rullat på och han har gjort tre mål på Djurgården. Det andra kom 2009 då han likt det första, gjorde målet tidigt. Efter bara några minuter hade han avgjort matchen på Stadion.

"Hoppas att det håller i sig"

I vintras kom Runnemos tredje mål på Djurgården. I en träningsmatch satte han ett stenhårt skott från distans som letade sig förbi DIF-målvakten Tommy Vaiho och han spikade 2-0-resultatet.

- Det är bara och hoppas att det håller i sig. Jag har haft flyt i mina möten med Djurgården. Självklart minns jag premiärmålet på Råsunda 2007 då jag satte dit BP:s första allsvenska mål. Det rullade vidare på Stadion i fjol då mitt "inlägg" resulterade i ett tidigt mål,säger Joakim Runnemo till BP:s hemsida.

"Tjurigare hos Djurgården"

Brommapojkarna har inte haft en drömöppning av allsvenskan. Noll mål och ingen vinst är facit efter två matcher. Men trots det är inte Runnemo orolig.

- Notera att vi mött två tippade topplag. Varken jag eller någon annan spelare känner oss stressade efter inledningen mot Helsingborg och AIK. Vi vet vad vi kan. Det är nog tjurigare hos Djurgården efter två raka förluster.

/
BP
/
/
/
Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!