Fantasilöst Malmö tappade poäng

Ett smart spelande Halmstad snodde rättvist åt sig en poäng i bortamötet med Malmö FF på Swedbank Stadion.

MALMÖ. Malmö FF var ute efter sin tredje raka seger i Allsvenskan, men Halmstad skulle visa sig bli en tuff nöt att knäcka. Bortalaget spelade kompakt och Skånelaget hade svårt att skapa chanser.

Faktum är att Halmstad var närmast ett mål i första halvlek när Joe Sise fick bollen i nät, men han blev felaktigt avblåst för hands av Martin Hansson. Det var mållöst när lagen gick till pausvila. I andra halvlek rivstartade Halmstad då offensive mittfältaren Michael Görlitz satte 0-1 med ett distinkt vänsterskott på en hörnretur.

Efter målet vaknade MFF till och Wilton Figueiredo fick iväg ett kanonskott som tog i stolpen. Hemmalaget fortsatte att trycka på framåt och fick till slut utdelning. Robert Åhman-Persson gjorde sitt tredje mål för säsongen när han i den 64:e minuten stötte in returen på en Figueiredo-frispark.

Fler mål blev det inte i matchen och Malmö tappade därmed sin första poäng på hemmaplan.