Imponerande Örebro krossade Halmstad

Örebro fortsätter att övertyga i årets allsvenska. På söndagen tog man sin tredje raka seger när man krossade Halmstad med hela 3-0 hemma på Behrn Arena.

ÖREBRO. Motståndarlaget Halmstad skulle visa sig bli en lätt nöt att knäcka för Örebro på Behrn Arena. Mittfältaren Magnus Kihlberg bredsidade in ledningsmålet redan efter två minuter och på den vägen fortsatte det.

Båda lagen skapade dock chanser, men det var trots allt Örebro som hade kontroll över matchen. Övertaget gav återigen utdelning när dansken Kim Olsen skarvade in sitt tredje mål för säsongen.

Örebro hade en bekväm 2-0-ledning med sig in i paus och kunde i andra halvlek enkelt spela av matchen. På grund av ÖSK:s förkrossande bollinnehav under matchen fick Halmstad jaga mycket boll, och när en fräsch Paulinho fick göra entré blev det än en gång för tungt för bortalaget.

Brassen hann först på en målvaktsretur och gjorde inte misstag. Målet var Paulinhos första i Örebro-tröjan och fastställde dessutom slutresultatet till imponerande 3-0.

- Vi visar att vi har ett lag som kan gå hela vägen. Men det viktiga nu är att vi behåller fokus på alla träningar och matcher, säger Paulinho till PPV.

I och med segern gick Örebro upp på andra plats i tabellen, en poäng före Malmö FF och Mjällby. Noterbart är för övrigt att Örebro nu är det enda lag i Allsvenskan som inte spelat oavgjort hittills.