1 av 8
- Foto: Scanpix
2 av 8
- Foto: Scanpix
3 av 8
- Foto: Bildbyrån
4 av 8
- Foto: Scanpix
5 av 8
- Foto: Bildbyrån
6 av 8
- Foto: Bildbyrån
7 av 8
- Foto: Bildbyrån
8 av 8
- Foto: BILDBYRÅN

Får 40 millar för Bajrami

Elfsborgs Emir Bajrami önskas från flera håll, men sägs vara klar för holländska Twente som betalar uppemot 40 miljoner kronor. - Övergången kommer att bli klar de närmaste dagarna, säger klubbdirektören Stefan Andreassson.


BORÅS. Ibland ser vi de där stora övergångarna i Sverige, från lilla allsvenskan till en större liga söderut och för en ansenlig summa pengar. Snart är det den vänsterfotade mittfältaren Emir Bajramis tur.

– Övergången kommer att bli klar de närmaste dagarna. Holländarna var här i fredags och deras intresse är seriöst, säger Elfborgs klubbdirektör Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Med ”holländarna” åsyftas FC Twente, somenligt flera tidningar betalar 40 miljoner kronor för 22-årige Bajrami, född i Prishtina, Kosovo.

– Jo, nivån ligger där. Men jag vill betona att inget är klart förrän papperen är påskrivna. Ytterligare några har visat intresse. Men vi har inga konkreta bud från andra håll.

Bajramis agent Patrick Mörk säger till BT att ytterligare två klubbar är intresserade, förutom holländska mästarna Twente. Men affären med Twente ser ut att i princip vara klar, bara läkarundersökningen lär återstå.

Redan i fjol var Bajrami på väg utomlands, men då ville inte Elfsborg sälja.

– Han var inte redo för Holland i det läget. Nu är det rätt tajming - och rätt nivå på övergångssumman. Det inser Emir själv i dag, menar Andreasson.

Denni Avdic och Anders Svensson har också ryktats vara på väg att lämna Boråsklubben, men ingenting har hänt där enligt Andreasson. Utlånade Elmin Kurbegovic i Novara och Abbas Hassan i Ålborg kan möjligtvis komma tillbaka i sommar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!