- Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Djordjic: "Vi fick bara packa våra skor"

Bojan Djordjic och Martin Mutumba blev plötsligt sålda till ungerska Videoton FC. Nu berättar Djordjic själv om dramat bakom kulisserna.- Vi fick bara packa våra skor. Det kändes som vi blev utsparkade, säger stjärnan.


STOCKHOLM. Utan förvarning fick AIK:s storstjärnor Bojan Djordjic och Martin Mutumba lämna klubben och blev i stället klara för ungerska Videoton FC. Djordjic, som tillhört Solnaklubben i flera år, känner agg mot nye tränaren Alex Millar efter chockbeslutet.

- Efter torsdagens träning fick Jens Andersson och Björn Wesström grönt ljus från Miller att kommer det ett bra bud så sälj killarna. Då förstår du själv läget. Jag trodde inte att de skulle tillåta två spelare att lämna när de inte har tillräckligt med spelare ändå. Vi har ju varit med en del också. Det är ju inte direkt så att vi sålt korv på Råsunda när matcherna varit, säger Djordjic till Aftonbladet.

"Det är helt sjukt"

Intresset från Videoton uppdagades för redan två veckor sedan, men faktum är att varken Djordjic eller Mutumba hade planer på att lämna klubben. Ska man tro Djordjic var det Millar, som endast varit på tränarposten i tre dagar, som tog det avgörande beslutet.

- Det var Alex Millers beslut. Jag fick sex träningspass på mig och gick då till noll förtroende. Det är helt sjukt. Jag spelade varenda match och träning innan, förklarar Djordjic.

"Vi har pissat blod för AIK"

Djordjic, som hunnit fylla 28, ställer sig väldigt frågande till hur AIK kan tillåta Millar att fatta ett sådant omfattande beslut efter så kort tid som tränare. Dessutom menar Djordjic att han borde behandlats med mer respekt då han hjälpt klubben upp från träsket.

- Hur kan en tränare som varit här i tre dagar godkänna att jag och Martin ska gå? Från laget vi har pissat blod för. Jag har suttit på Råsunda ända från tiden när det var som värst, säger Djordjic.

/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!