Vill bli kvitt med skadeproblemen.
1 av 2
Vill bli kvitt med skadeproblemen. - Foto: BILDBYRÅN
Inga mer skador.
2 av 2
Inga mer skador. - Foto: BILDBYRÅN

Jonson: ”Fungerar det inte nu lägger jag av”

Mattias Jonson har dragits med skador under hela vårsäsongen. Om det inte funkar nu – så är fotbollskarriären över.– Nu får det bära eller brista och funkar det inte lägger jag av, säger han.


STOCKHOLM. Djurgårdens veteran Mattias Jonson, 36, har haft det tungt under vårsäsongen. Anfallaren har inte kunnat spela mycket på grund av skadorna som inte vill ge med sig. 36-åringen har muskelproblem och bara ett halvår kvar på sitt kontrakt med Djurgården. Och om det inte funkar nu – är karriären över.

– Jag har ledsnat på att köra rehabiliteringsträning. Nu får det bära eller brista och funkar det inte så lägger jag av, säger Jonson till Eurosport.

I helgen var anfallaren med när Stockholmsklubben träningsspelade mot Bröndby. Däremot kunde han inte medverka mot den spanska klubben Mallorca tre dagar senare. Den 18 juli drar allsvenskan igång igen och det är tveksamt om stjärnan finns med då.

– Jag hoppas på det. Jag känner fortfarande suget och just nu känns allt bra, säger han.

Veteranen har inte orken att spela en hel match – men kortare inhopp kommer det att bli.

– Men en hel match blir det inte och jag kommer nog aldrig att kunna spela 90 minuter på den här nivån igen. Jag har inte längre konditionen, förklarar Jonsson.

/
Dif
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!