- Foto: Patric Söderström/AP/SCANPIX

Bangura spelar inte 08-derbyt

Mohamed Banguras missade 08-derbyt på grund av tragiska omständigheter kring födelsen av hans första barn, som omkom under förlossningen.


Thiago Quirino da Silva:

Den unge brasilianaren blev Djurgårdens dyraste värvning någonsin när han värvades för 14 miljoner kronor i vintern 2008. Men han floppade totalt och gjorde endast elva mål på 53 matcher.

Till slut såldes han till japanska Consadole Sapporo för 2,5 miljoner kronor.

STOCKHOLM. AIK:s anfallare Mohamed Bangura kommer inte att spela söndagens derby mellan AIK och Djurgården på Råsunda. Mohamed och hans fru åkte på söndagsförmiddagen till sjukhus för förlossning, men komplikationer tillstötte och barnets liv gick inte att rädda.

- Spelarna blev tagna och känner mycket för Mohamed. Det var en ganska nedstämd stämning i laget, men samtidigt så kände spelarna ganska tidigt att de ville spela matchen för Mohameds skull, sade Jens Andersson, sportchef AIK, innan avspark.

"AIK Fotbolls tankar går till Mohamed Bangura och hans fru och vi vädjar om att alla respekterar deras önskan om lugn och ro i denna mycket tråkiga stund", skriver klubben på sin hemsida och lagkamraten Kenny Pavey skickade en hälsning till Bangura innan matchen:

- Vi tänker jättemycket på Bangura och ska göra allt för honom i dag.

Matchen mellan AIK och Djurgården startar 16:30 i vilken både AIK- och Djurgårdsspelarna kommer bära sorgeband.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!