Succéspelaren väljer att bryta sitt kontrakt med Örebro.
1 av 3
Succéspelaren väljer att bryta sitt kontrakt med Örebro. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Conny Sillén / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Han bryter kontraktet - vill ha högre lön

Örebros succéspelare Astrit Ajdarevic kommer att välja att utnyttja en klausul i sitt kontrakt med ÖSK, som gör det möjligt för honom att bryta kontraktet - frågan är varför han väljer att göra det?


Astrit Ajdarevis karriär

Astrit Ajdarevic har hunnit representera tre klubbar innan han ens fyllt 21 år. Först skrev han på som ungdomsproffs med den engelska superklubben Liverpool FC, där han bland annat var bidragande till ungdomslagets framgång i FA Youth-cup.

Därefter lånades han ut och till slut såldes till Leicester City, men fick inget förlängt kontrakt och återvände hem till Örebro.

Det första halvåret i Örebro blev en succé. Ajdarevi? inledde med mål i 3-3 matchen mot Elfsborg och fortsatte sedan att spela på absolut högsta allsvenskenivå. Nu är frågan var 20-åringen hamnar härnäst?

ÖREBRO. Astrit Ajdarevic kommer att utnyttja en klausul i det avtal han skrev med Örebro vilket innebär att han bryter sitt kontrakt med ÖSK efter endast ett halvår.

Enligt uppgifter till Nyheter24:s Örebroskribent Mathias Ekdahl, väljer Ajdarevic att göra det för att få till ett än bättre avtal med Närkeklubben.

"Jag är rätt övertygad om att det hela handlar om taktik från Astrits sida. Han vill helt enkelt sätta press på ÖSK och tvinga klubben att erbjuda honom ett bättre kontrakt inför 2011." skriver Ekdahl på sin blogg "Samba från Gnällbältet".

Samtidigt är Örebros ledning omedvetna om Ajdarevics beslut.

- Det har jag inte hört någonting om, säger sportchefen Lennart Sjögren till Nerikes Allehanda.

Den förre Liverpoolspelaren har gjort bra ifrån sig efter att 20-åringen valde att flytta tillbaka till Sverige. Vilket får Ekdahl att ta Ajdarevics sida, "han förtjänar helt klart ett lönelyft."

Frågan är bara om ÖSK har råd att ge succéspelaren ett kontraktsförslag som spelaren kan känna sig nöjd med.

"Jag tror att Ajdarevic spelar i Örebro även nästa år, om han inte får ett skamkontrakt vill säga." avslutar Ekdahl.

Se höjdpunkter från Astrit Ajdarevics första match för Liverpool.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!