Dulee Johnsson under förhandlingarna i Kronobergshäktet.
1 av 2
Dulee Johnsson under förhandlingarna i Kronobergshäktet. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Dulee Johnsson där han trivs bäst; på fotbollsplanen.
2 av 2
Dulee Johnsson där han trivs bäst; på fotbollsplanen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Dulee häktas på nytt: "sannolika skäl"

Får spendera ytterligare minst två veckor bakom lås och bom.


Detta har hänt:

Dulee Johnson omhäktades under november, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna som han träffade på en nattklubb den 26:e maj i centrala Stockholm.

Men det är knappast första gången spelaren gör sig hörd på ett negativt sätt. Tidigare i år väcktes misstankar om att han hade köpt sex från en prostituerad kvinna - men även den gången friades han.

SOLNA. Den utskällde AIK-stjärnan Dulee Johnsson omhäktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Dulee och hans advokat Michael Lindén bestred buslutet - "vi yrkar omedelbart på att Johnson ska bli satt på fri fot" - men utan framgång. Johnsson var märkbart tagen av allvarets stund under omhäktningsförhandlingarna.

– Jag tycker fortfarande att det finns sannolika skäl, och sen kommer jag att ta ställning till om bevisen räcker, säger åklagare Henrik Söderman till Aftonbladet.

Lindén medger att de givetvis är besvikna över att inte få Johnsson på fri fot men samtidigt tycker han ändå att AIK-spelaren fortsatt är fokuserad och att han håller modet uppe.

- Han är övertygad om att han inte är skyldig. Jag delar hans uppfattning och är fortsatt optimistisk.

Enligt åklagaren är målsättningen att väcka åtal så fort som möjligt men det finns fortfarande utredningsåtgärder att gå igenom, bland annat inhämtan av bevisning och ytterligare förhör.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!