Helsingborgs May Mahlangu (t.h.) säkrade oavgjort borta mot Örebro och gav obesegrade HIF serieledningen. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Helsingborg tog över serieledningen

Helsingborg gästade Örebro och passade på att ta över serieledningen när de spelade 1-1 och dessutom fortsätter att vara obesegrade.

ÖREBRO. När Helsingborg åkte till Behrn Arena i Örebro visste man att det skulle bli en tuff match. HIF har nämligen inte lyckats besegra Örebro på nio matcher - med den här räknat.

Det såg även ut som att bortalaget skulle gå mot säsongens första förlust. I andra halvlekens början kom hemmalaget ut och stänkte in 1-0-målet genom Valdet Rama. Det var dessutom Ramas första allsvenska mål.

Örebro kontrollerade spelet efter målet och gick för seger. När det var drygt 20 minuter kvar av matchen hade Helsingborg jobbat sig tillbaka och May Mahlangu kunde dra till med ett direktskott från straffområdeslinjen och säkra poäng för Helsingborg.

I och med krysset passerade Helsingborg Norrköping som ligaledare och HIF är nu allsvenskans enda lag som inte har förlorat ännu - i och med att AIK tilldöms en förlust efter skandalmatchen mot Syrianska.