John Alvbåge deppar under förlustmatchen mot Gais på söndagen.
1 av 3
John Alvbåge deppar under förlustmatchen mot Gais på söndagen. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX
ÖSK:s finske tränare Sixten Boström har onekligen en del att tänka på.
2 av 3
ÖSK:s finske tränare Sixten Boström har onekligen en del att tänka på. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
Magnus Wikström bars ut på bår mot Gais.
3 av 3
Magnus Wikström bars ut på bår mot Gais. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

Toppkandidaten i kris - måste värva mittback

Fem raka förluster i allsvenskan har gjort det tippade topplaget Örebro till ett bottengäng. Nu letar klubben försvarsförstärkningar.


Nyheter24 tycker till:

Örebro har egentligen bara två etablerade mittbackar. Den ene, Magnus Wikström, blev skadad mot Gais och den andre är Patrik Haginge. Trots att klubbledningen måste ha räknat med att Michael Almebäck skulle försvinna i sommar värvade man inte en ordentlig ersättare redan från början.

Hade ÖSK haft en riktigt bra mittback att slänga in efter Almebäck hade de åtminstone inte släppt in tio mål på de senaste tre matcherna.

ÖREBRO. På de fem senaste allsvenska matcherna har Örebro SK släppt in 14 mål. Det tycks ha blivit för mycket för klubbledningen som nu aktivt letar en mittback.

– Vi har insett att vi måste komplettera mittbackssidan. Det är det vi prioriterar just nu, säger klubbens sportchef Lennart Sjögren till Nyheter24.

Som om det inte vore nog fick just en mittback, Magnus Wikström, kliva av skadad mot Gais på söndagen. Han har bildat mittlås med Patrik Haginge den senaste tiden.

Har gett upp målsättningen

ÖSK:s försvar försvagades rejält när landslagsspelaren Michael Almebäck lämnade för Club Brügge tidigare i somras. Sedan dess har laget släppt in minst tre mål per match. Målsättningen inför säsongen var att komma topp tre.

– Målsättningen är inget vi tänker på just nu. I den situation vi är blir det svårt att uppnå, säger Sjögren.

Sportchefens förklaring till den senaste tidens ras är bland annat skador på viktiga spelare, små marginaler och att det var en stor omsättning på spelare inför säsongen. Trots det lär klubben alltså värva när transferfönstret öppnar i augusti.

Vill behålla Alvbåge

Till råga på allt går målvakten tillika landslagsmannen John Alvbåges kontrakt ut efter säsongen. Klubben för diskussioner med honom men scoutar samtidigt andra alternativ till nästa säsong.

– Det är vår ambition att ha honom kvar, men vi måste jobba parallellt med andra alternativ, säger Lennart Sjögren.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!