Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger säger att ärendet inte är uppe på nämndens bord än. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Flera knallskott kastades in mot planen men det är fortfarande oklart var alla kastades ifrån. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Domaren Martin Hansson valde att avbryta matchen efter elva spelade minuter.
Domaren Martin Hansson valde att avbryta matchen efter elva spelade minuter. - Foto: Andreas Hillergren / Scanpix

Bangerskandalen: SvFF dröjer med beslutet

Det blir inget besked denna vecka om följderna efter den avbrutna matchen mellan Malmö och Djurgården.

Detta har hänt

I matchen mellan Malmö och Djurgården på Swedbank Stadion den 30 juli kastades flera knallskott, så kallade bangers, in mot planen. En av dessa landade nära en fotograf som fick vårdas för huvudvärk och tinnitus.

Matchen avbröts av domaren Martin Hansson efter elva minuter (när Malmö ledde med 1-0 efter mål av Dardan Rexhepi) och återupptogs aldrig.

Beroende på var knallskotten - i synnerhet det som träffade fotografen - kom ifrån, kan något av lagen tilldömas seger med 3-0. Malmö FF kan alltså förlora matchen trots ledning 1-0 om det skulle visa sig att knallskotten kom från deras läktare.

Det tredje alternativet är omspel. Då börjar matchen om från 0-0.

STOCKHOLM. De som går och oroar sig för 0-3-förluster och hundratusentals kronor i böter får vänta ett tag till på besked. Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd har ännu inte tagit tag i fallet.

– Det har inte kommit upp på vårat bord än, säger nämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Beslutet skulle ha kommit denna vecka men skjuts nu upp. Förhoppningsvis kommer ett besked i samband med Disciplinnämndens nästa sammanträde på onsdag nästa vecka.