Med till slut blev det Änglarna som nådde högst.
1 av 6
Med till slut blev det Änglarna som nådde högst. - Foto: Scanpix
2 av 6
Göteborg kom tillbaka i andra från en spelmässigt svag första halvlek där framför allt Sobralense syndade. - Foto: Scanpix
3 av 6
Med 2-1 målet säkrade veteranen Selakovic nye tränaren Mikael Stahres första seger för IFK Göteborg. - Foto: Scanpix
4 av 6
Efter paus byttes bland annat Hannes Stiller in och Blåvitt började diktera villkoren. - Foto: Scanpix
5 av 6
Stefan Selakovic var säker från straffpunkten efter att Tobias Hysén rivits ner. - Foto: Scanpix
6 av 6
Här firar han tillsammans med Tobias Sana som var bäste spelare på plan hos bortalaget. - Foto: Scanpix

Selakovic sänkte Häcken - som vanligt

Veteranen säkrade Mikael Stahres första seger - med sitt tolfte mål på 15 matcher mot Getingarna.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

GÖTEBORG. I en galen match var det Häcken som började bäst. Redan i den femte minuten träffade Martin Ericsson, Mattias Östbergs skalle med en hörna. IFK-försvaret var stillastående och målvakten John Alvbåge chanslös när den ovane målskytten nickskarvade in 1-0.

Sen flyttade Häcken bak i postionerna för att satsa på kontringar med djupledsbollar på snabbe Majeed Waris på topp.

– Vi är bra på det här, vi spelar hårt och gör det svårt för dem. Men hela laget måste höja sig till den andra halvleken, säger Häcken-försvararen Tom Söderberg i paus till Canal Plus.

Inhoppande veteranen räddade Stahre

Och Söderberg hade rätt. IFK Göteborg lyfte sig i andra halvlek och till slut fick duktige Tobias Sana utdelning. Ur en svår vinkel placerade han in 1-1 framklackad av Pontus Farnerud.

Merparten av publiken på Rambergsvallen skrek ut sin glädje - och de skulle få det ännu roligare - för när lagkapten Mohammed Ali Khan höll fast Tobias Hysén pekade domaren Jonas Eriksson på straffpunkten.

En tveksam straff som inhopparen Stefan Selakovic tryckte dit. Därefter följde en rejäl anstormning från Häcken men "Sellas" mål räckte till änglarnas första seger i år.

FYRA NOTERINGAR FRÅN RAMBERGSVALLEN

- Selakovic gjorde sitt tolfte mål på 15 matcher mot Häcken.

- Allsvenskans kanske snabbaste spelare Majeed Waris fick kramp - i den 60:de minuten.

- Jonas Eriksson delade ut två varningar för filmning. Den ena till Tobias Sana var helt korrekt. Men den andra till Joel Allansson var snöplig då talangen sparkade i marken och föll helt fri med Christoffer Källqvist.

– Mohammed Ali Khan lyckades med konststycket att rädda bollen på mållinjen två gånger - på en minut.