Nanne Bergstrand vill hålla tätt bakåt och kontra in segermålen.
1 av 2
Nanne Bergstrand vill hålla tätt bakåt och kontra in segermålen. - Foto: Anders Deros/Bildbyrån
Kristoffer Fagercrantz och Henrik Rydström ska föra Kalmar vidare ut i Europa.
2 av 2
Kristoffer Fagercrantz och Henrik Rydström ska föra Kalmar vidare ut i Europa. - Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Kalmar illa ute mot nordirländskt lag

Kalmar måste vinna i kväll mot nordirländska Cliftonville – ett lag från en av Europas sämsta ligor. Annars är Europaäventyret slut. Men något fiasko vill tränaren Nanne Bergstrand inte tala om: "Man måste se vad varje lag har för kvalitet".


KALMAR. Förra tisdagen förlorade Kalmar med 1-0 i Belfast. Motståndaren Cliftonville spelar till vardags i den nordirländska ligan, som är rankad nummer 48 i Europa. Trots det skulle Nanne Bergstrand inte se det som ett fiasko om man åker ut mot Cliftonville.

- Man måste se vad varje lag har för kvalitet. Man måste vara medveten om att det finns väldigt många arbetslösa spelare på de brittiska öarna. Det är många som skulle klara sig i allsvenskan, säger tränaren till Nyheter24.

Skulle det vara ett misslyckande om ni åker ut?

-Att vi skulle åka ut i kväll finns inte i mina tankar. Jag tänker inte på det.

"Sällan vi går mållösa från Guldfågeln"

Kalmar har haft en tung säsong hittills och ligger på plats tretton i allsvenskan. Men att prioritera bort Europaspelet är inget som som Bergstrand funderar över.

- Det är jämställt med allsvenskan. Så länge vi har tillräckligt många friska spelare så är Europaspelet lika prioriterat.

Kalmar måste vinna för att drömmen om Europa League inte ska släckas efter en spelad kvalomgång. Segerreceptet är att täta bakåt – och satsa på kontringar.

-  Det gäller att inte gå bort sig för mycket så man släpper in mål.  Det är sällan vi går mållösa från Guldfågeln arena, så vi har stora förutsättningar att lyckas.

Vad tror du att ni har för chanser?

- Det är 50-50 tycker jag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!