Häcken jublar över ännu ett mål. - Foto: Daniel Stiller / Bildbyran
Waris Majeed leder skytteligan överlägset med sina 17 mål.
Waris Majeed leder skytteligan överlägset med sina 17 mål. - Foto: Bildbyrån

Häckens superduo lekte med "Åtvid"

Rene Makondele och Waris Majeed gjorde två mål var när Åtvidaberg kördes över på Rambergsvallen.

Häcken - Åtvidaberg 5 - 2

Mål: 1-0 Makondele (37), 1-1 Abubakari (50), 5-2 M.Mete (90+1), 2-1 Waris (58), 3-1 Mohammed (64), 4-1 Makondele (70), 5-1 Waris (82)

Publik: 3 407

Domare: Martin Strömbergsson

GÖTEBORG. Det var jämnt i en knapp timme. Sedan la Rene Makondele och Waris Majeed in en extra växel och ryckte i från Åtvid. I den 58:e minuten satte Waris Majeed 2-1 sedan han kommit fri med Åtvidabergs målvakt. Sex minuter gjorde succéförvärvet Nasiru Mohammed 3-1 på en läcker klack.

Efter det var det inte frågan om Häcken skulle vinna utan med hur mycket. Till slut blev det 5-2 efter att Makondele stött in 4-1 och Majeed gjort 5-1.

På stopptid reducerade Åtvidaberg genom Mattias Mete. Men det hjälpte inte , utan det här var Häcken och superduon Makondele/Majeeds match.

Nu har Waris Majeed gjort hela sjutton mål och Rene Makondele elva . En duo som kan bli guld värd för Häcken som klättrar upp på en andraplats i och med segern över Åtvidaberg.