Djurgården överklagar sin skattesmäll till förvaltningsrätten.
1 av 3
Djurgården överklagar sin skattesmäll till förvaltningsrätten. - Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON
Djurgården är dömda till att betala 2,6 miljoner kronor för bland annat uteblivna arbetsgivaravgifter och moms för agentarvoden vid övergångar.
2 av 3
Djurgården är dömda till att betala 2,6 miljoner kronor för bland annat uteblivna arbetsgivaravgifter och moms för agentarvoden vid övergångar. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
En av spelarna som är inblandad i härvan är förre Djurgårdenspelaren Johan Oremo.
3 av 3
En av spelarna som är inblandad i härvan är förre Djurgårdenspelaren Johan Oremo. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån

Djurgården överklagar skattesmällen

Skatteverket kräver 2,6 miljoner kronor av Djurgården i arbetsgivaravgifter och moms för agentarvoden. Men klubben har nu valt att överklaga.


STOCKHOLM. Djurgården och flera spelare i klubben har länge varit under utredning av skatteverket. Skatteverket kräver 2,6 miljoner kronor av Djurgården i uteblivna arbetsgivaravgifter och moms för agentarvoden vid övergångar samt pengar som har avsatts för pensioner till spelare.

Klubben har nu valt att överklaga domen till förvaltningsrätten. Deras argument är att spelaragenterna driver en privat arbetsförmedling, vilket hindrar dem att ta avgifter av spelarna. 

Därför anser klubben att ersättningarna till agenterna är kostnader för dem och inte en dold lön för spelarnas agentkostnader.

Rättsprocessen involverar tio spelare. Bland att Daniel Sjölund, Johan Oremo, Kebba Ceesay och Patrik Haginge.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!