MFF besegrade hemmalaget.
MFF besegrade hemmalaget. - Foto: / Stefan Jerrevang / AP / SCANPIX
Åtvidaberg kvitterade i slutet av andra halvlek.
Åtvidaberg kvitterade i slutet av andra halvlek. - Foto: / Stefan Jerrevang / AP / SCANPIX
Men det räckte inte. Malmö tog hem säsongens första allsvenska seger.
Men det räckte inte. Malmö tog hem säsongens första allsvenska seger. - Foto: / Stefan Jerrevang / AP / SCANPIX

Eriksson matchhjälte när MFF fick sin första seger

Säsongens första allsvenska seger. Magnus Eriksson gjorde både mål och assist när han ställdes mot sina gamla lagkamrater i Åtvidaberg. Erik Friberg gjorde också en bra insats och blev tvåmålsskytt.

Målskyttar

Första halvleken:

MFF: 0-1 Magnus Eriksson (38:e)

Åtvidaberg: 1-1 Kristoffer Bergström (45:e)

Andra halvleken:

MFF: 1-2: Erik Friberg (57:e), 1-3: Erik Friberg (67)

Bortalaget var heta redan från start - men det skulle dröja 30 minuter innan den bästa chansen kom. Denna gång sköt dock Jiloan Hamad i ribban.

Åtta minuter därefter kom matchens första mål. Ironiskt nog var det MFF:s Magnus Eriksson som satte 1-0-målet på sitt förra lag, efter en pass från Thern.

Men Åtvidaberg skulle kvittera innan första halvleks slut. Med bara sekunder kvar fick hemmalaget nämligen en frispark som Kristian Bergström förvaltade väl. Det stod 1-1 efter ett tveksamt ingripande av MFF-målvakten.

Två mål för Friberg

MFF var revanschsuget efter motståndarnas frisparksmål och var inte långsamma med att göra 2-1.

Detta efter att Magnus Eriksson nickat ner till Erik Friberg, som i sin tur placerade bollen i mål.

Matchens sista mål gjordes återigen av Friberg, som blev tvåmålsskytt.