Vilka har de bästa supportrarna i allsvenskan?
1 av 6
Vilka har de bästa supportrarna i allsvenskan? - Foto: BILDBYRÅN
5. Helsingborg.
2 av 6
5. Helsingborg. - Foto: © BildbyrŒn / Bjšrn Lindgren
4. Malmö FF.
3 av 6
4. Malmö FF. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
3. IFK Göteborg.
4 av 6
3. IFK Göteborg. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
2. Djurgården.
5 av 6
2. Djurgården. - Foto: © BILDBYRÅN / ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
1. AIK.
6 av 6
1. AIK. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Här är de bästa supportrarna i allsvenskan – hittills

I helgen tar allsvenskan en kort, med ändå för spelarna, efterlängtad semester. Supportrarna, även om enstaka anhängare har gjort bort sig, har hållit en hög klass den här våren. Därför passar Nyheter24 på att ranka de fem bästa supporterskarorna.


Bubblare

– IFK Norrköping

– Elfsborg

5. Helsingborg

HIF:s supportrar är bra. De håller hög allsvensk klass, men de är en bit bakom de fyra lagen i toppen. De är dock betydligt vassare än Norrköping och Elfsborg som inte platsar på den här listan. Derbyt mot Malmö FF sticker, naturligtvis, ut mest ljudmässigt. Men inte i närheten av sin skånska rival.


4. Malmö FF

Hade högst publiksnitt av alla lag förra säsongen. Ligger tvåa efter giganten AIK i år. MFF-publiken sviker aldrig sitt lag och håller en bra och jämn nivå över en hel säsong. Få medgångssupportrar. Dock, som alltid, bäst mot Helsingborg. Med andra ord har de blivit utmanövrerade av storstadslagen. 


3. IFK Göteborg

Kanske allsvenskans mest ihärdiga supportrar. De håller igång sången konstant under matcherna och låter aldrig tränarna att i lugn och ro få nå ut med sina budskap under matcherna. Gillar dessutom självdistansen från klacken i sångvalen, men det är ju sen gammalt.


2. Djurgården

Ingen skräll kanske. Men med tanke på att Djurgårdens publiksnitt har minskat mest i allsvenskan är det ändå oerhört imponerande vilket tryck klacken, tillsammans med sittplatssektionerna, lyckas skapa i sina bästa stunder. Nu har jag inte mätt decibelnivåerna på de matcher jag själv har varit på plats och bevakat, men när Djurgårdens supportrar nådde sina högsta höjder under cupfinalen mot IFK Göteborg höll de samma klass som de största lagen i Europa.


1. AIK

Det har varit klagomål på både akustik och gräsmatta. Men AIK:s nya hemmaborg Friends arena har likväl fått supportrarna att vallfärda till matcherna. Enligt statistiknördarna Infostrada har Solnas stoltheter ökat sitt publiksnitt med smått otroliga 195 procent. En sanslös siffra som kommer att sjunka naturligtvis, men det förtar inte snittet på 27 868 personer just nu. AIK-supportrarna är också alltid att lita på när det kommer till trycket på arenan och tifoarbetet. Den stora avbilden på Ivan Turina kommer att sitta kvar på näthinnan i decennier. 


AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!