Per–Mathias Högmo lämnar nu Djurgården och Martin Broberg tycker det är tråkigt.
1 av 4
Per–Mathias Högmo lämnar nu Djurgården och Martin Broberg tycker det är tråkigt. - Foto: TT Bild
Bara en match kvar i Djurgården nu.
2 av 4
Bara en match kvar i Djurgården nu. - Foto: Bildbyrån / Andreas Sandström
3 av 4
- Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Martin Broberg har lyft sig under Högmo.
4 av 4
Martin Broberg har lyft sig under Högmo. - Foto: TT Bild

"Per-Mathias är en mysgubbe"

På söndag är det sista matchen med Djurgården för Per-Mathias Högmo. Nu strömmar hyllningarna till honom in.– Han är den bäste sedan Åkeby och Lukic var i klubben, säger Dan Blomberg, ordförande i Järnkaminerna.


Högmos facit i Dif

Högmo har på 20 allsvenska matcher i Djurgården tagit 41 poäng. Det återstår en match, den på söndag mot Öster. 

Elva vinster, sex oavgjorda och fyra förluster är hans facit. 

Sex nollor har det blivit på de 21 matcherna.

Han tog över i en av de värsta kriserna på länge. Med i princip samma spelartrupp tog han Djurgården till säker mark. På söndag lämnar Per-Mathias Högmo klubben som en hjälte.

– Han har betytt väldigt mycket för oss alla. Man fick förtroende för honom direkt och han har verkligen hjälpt laget. Han ändrade vissa småsaker i spelet och det behövdes inte mer för att vi skulle få ett bra självförtroende igen och bli bra, säger Djurgårdsmittfältaren Martin Broberg till Nyheter24

Kris i klubben

När Högmo tog över låg laget sist i Allsvenskan med en inspelad poäng och det var kris efter avhoppet från Magnus Pehrsson.

– Allt var förjävligt just då och det var rent kaos. Vi kunde inte sjunka lägre än vad vi hade gjort. Men Per-Mathias är en mysgubbe som är riktigt positiv och han snackade med alla spelare på ett väldigt bra sätt.

Även supportrarna har minst sagt uppskattat det norrmannen har gjort. 

– Vår inledning var en av de värsta som jag har varit med om och Högmo har i alla fall 90 procents del i förvandlingen, säger Dan Blomberg ordförande i Järnkaminerna, till Nyheter24.

Jämförs med guldtränarna

Han sparar inte på hyllningarna av norrmanen.

– Enda gången jag känt ett sådant förtroende förut som för Per-Mathias är när Sören Åkeby och Zoran Lukic tog oss till gulden. Det är väldigt surt att vi nu tappar honom.

C Mores expert Jonas Dahlquist instämmer i hyllningskören.

– Han är en oerhörd teoretiker och han verkar ha allt. Prestationen är väldigt bra och förvånande förstås. Man hade hört talas om Högmo innan och att han var ett aktat namn. Men att det skulle bli en sådan här succé kunde man ju aldrig tro.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!