Jiloan Hamad är lika chockad som alla andra över att Rikard Norling lämnar Malmö FF.
1 av 4
Jiloan Hamad är lika chockad som alla andra över att Rikard Norling lämnar Malmö FF. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Förra säsongen räddades Norling kvar i Malmö FF efter att spelarna hade ett krismöte med styrelsen där de sa att de vill behålla honom.
2 av 4
Förra säsongen räddades Norling kvar i Malmö FF efter att spelarna hade ett krismöte med styrelsen där de sa att de vill behålla honom. - Foto: SNS Group / SNS Group Bill Murray
Jiloan Hamad är lagkapten i Malmö och ledde dem till SM-guldet.
3 av 4
Jiloan Hamad är lagkapten i Malmö och ledde dem till SM-guldet. - Foto: BildbyrŒån / Petter Arvidson
MFF:s stjärna är klar för Hoffenheim och lämnar nu klubben.
4 av 4
MFF:s stjärna är klar för Hoffenheim och lämnar nu klubben. - Foto: © Bildbyrån / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MFF-stjärnan: "Jag tror att Daniel är redo att ta över"

Rikard Norling lämnar Malmö FF. En som är lika chockad som alla andra är lagets före detta lagkapten Jiloan Hamad som nu tycker det viktigaste är att Daniel Andersson stannar i klubben.– Jag känner mig ändå lugn så länge han är kvar i klubben, säger Hamad till Nyheter24.


Fotbollssverige är i chock. Guldtränaren Rikard Norling lämnar Malmö FF med omedelbar verkan – det berättade han under onsdagen utan att uppge skälen till avhoppet. Vem som nu tar över är oklart, men lagets lagkapten Jiloan Hamad, som är klar för en flytt till Hoffenheim, vet vad han tycker bli viktigast nu: Att den assisterande tränaren Daniel Andersson stannar i klubben.

– Jag känner mig ändå lugn så länge han är kvar i klubben, han vet hur klubben fungerar och alla gillar honom. Han har det i sig att bli huvudtränare och jag tror att Daniel är redo för att ta över.

Om det inte blir Daniel, vem vill du då se?

– Det måste bli någon som Daniel godkänner om han stannar och en person som kan fortsätta förvalta Rikards attraktiva fotboll. Jag känner mig som en stor del av klubben även om jag nu lämnar och jag kommer att ha mina åsikter.

Att det kom som en chock för alla kan Hamad förstå då han själv blev överraskad.

– Jag fick reda på det lite innan presskonferensen och det är klart att det kom lite som en chock. Men det är bra att beskedet kom direkt så att det inte bli en massa snack. Alla spelarna är nog ganska ledsna nu och det är klart det kommer bli en skillnad utan Rikard. Men jag känner stort förtroende för honom och jag respekterar hans beslut. Han hade säkert sina skäl.

Vad har Norling haft för betydelse i Malmö?

– Väldigt mycket, alla gillar honom och visst jag är inte jättegammal men han har ändå haft en del tränare och det är verkligen ingen som pratat skit om Rikard. Han har hela tiden haft förståelse för oss spelare och vi har haft mycket frihet med att leka fotboll och klacka så länge vi gjort jobbet. Han begränsar inte friheten för oss spelare utan man får verkligen lira.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!