Malmö FF.
1 av 4
Malmö FF. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Malmö FF.
2 av 4
Malmö FF. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Malmö FF.
3 av 4
Malmö FF. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Malmö FF.
4 av 4
Malmö FF. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Malmö FF vill hjälpa ensamkommande flyktingbarn att lira boll

Malmö FF vill nu hjälpa flyktingbar att komma in i samhället genom att hjälpa dem spela fotboll.


MALMÖ. De regerande svenska mästarna Malmö FF vill hjälpa ensamkommande flyktingbarn att komma in i samhället, genom att få dem att börja spela fotboll, skriver Sydsvenskan.

– Vi har sett att det finns ett stort fotbollsintresse bland många ensamkommande, men de har ingen föreningstillhörighet, säger Jan-Olov Kindvall som är avdelningsschef på MFF i samhället till Sydsvenskan.

Bildkälla: Bildbyrån

Klubben har träffat Ensamkommandes förbund i Malmö och planen är att starta träningar och aktiviteter till hösten, minst en gång i veckan. Sociala resursnämnden ska idag fatta beslut om ifall Malmö FF ska få bidrag för att starta upp projektet. Förhoppningen är att de får tillräckligt med pengar för att starta en deltidstjänst.

– Det (fotboll reds. anm.) är en bred aktivitet som många känner till och har sysslat med innan. Men det är inte fotboll som är det viktigaste, fotboll är ett redskap för att uppnå andra saker. Vi kan ge dem ytterligare en arena att lära sig på. Det handlar om att hitta en aktivitet förutom studier för att komma in mer naturligt i samhället, säger Kindvall.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vinner MFF SM-guld i år?
Tack för din röst!