Kan Elfsborg äntligen slå ÖSK?

39 år sedan var det sist Elfsborg vann borta mot ÖSK. Bryts förbannelsen i dag?

För 39 år sedan gjorde Hans Höglund målet som innebar 1-0 till ElfsborgBehrn Arena, tidigare känd som Eyravallen. Sedan dess har inte Elfsborg besegrat Örebro på bortaplan i tävlingssammanhang - en förbannelse man mer än gärna bryter i dag.

Den senaste matchen mot Hammarby var en riktig pärla. Båda lagen bjöd på offensivt spel och vi minns väl Emil Johansson kanonskott som gav Bajen ledningen. En straff senare var det dock kvitterat för Elfsborg, som ett par minuter fick ytterligare en straff. Den missade dock Stefan Ishizaki och matchen slutade därmed 1-1.

Klart står det att mittbacken och lagkaptenen Martin Andersson missar matchen. Martin Ericsson och Emir Bajrami är tillbaka från sina respektive skador, men frågan är om någon av dem håller för 90 minuters spel.

Tveksam straff sänkte ÖSK

För Örebros del gick det lite sämre. Laget ställdes mot Djurgården och åkte på en tung förlust, sedan domaren tilldelat hemmalaget DIF, en billig straff. Den långa traditionen att inte låta Elfsborg lämna Behrn Arena med alla tre poäng lär dock stärka dagens hemmalag.

Laget gjorde däremot en bra match på DIF och, trots att det var blåränderna som kontrollerade matchen, så hade ÖSK kunnat göra mål vid flera tillfällen.

Dagens match blir dessutom Kristoffer Näfvers första på Behrn Arena i allsvenskan sedan flytten till Djurgården.