VfL Wolfsburg förlorade mot VfB Stuttgart
VfL Wolfsburg förlorade mot VfB Stuttgart - Foto: Moritz Müller / Alamy

VfB Stuttgart vann efter Serhou Guirassys dubbel

Det blev VfB Stuttgart som gick segrande ur mötet med Wolfsburg i Bundesliga i fotboll på bortaplan, med 3-2 (1-0).

Segern var VfB Stuttgarts femte på de senaste sex matcherna.

VfB Stuttgart fick en bra start på matchen. Serhou Guirassy slog till, redan i 14:e minuten. Direkt efter pausen nätade Joakim Maehle och kvitterade för Wolfsburg.

I 54:e minuten nätade Serhou Guirassy återigen på straff, och gav VfB Stuttgart ledningen.

Josha Vagnoman ökade VfB Stuttgarts ledning på pass av Jamie Leweling i 77:e minuten.

Med sju minuter kvar att spela reducerade Wolfsburg genom Lukas Nmecha. Mer än så blev det dock inte för Wolfsburg.

Det här var Wolfsburgs sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även VfB Stuttgarts fjärde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Wolfsburg på 14:e plats och VfB Stuttgart på tredje plats.

Söndag 10 mars 19.30 spelar Wolfsburg borta mot Bayer Leverkusen. VfB Stuttgart möter Union Berlin hemma på Mercedes Benz Arena fredag 8 mars 20.30.