Nyheter24 testade tidigare räkmackan på spelarhotellet - kanske inte det spelarna ätit mest under tiden i Visby.
1 av 3
Nyheter24 testade tidigare räkmackan på spelarhotellet - kanske inte det spelarna ätit mest under tiden i Visby. - Foto: Simon Kanellos
På Gotlandslägret har spelarna bland annat bjudits på grillat.
2 av 3
På Gotlandslägret har spelarna bland annat bjudits på grillat. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Olof Mellbergs knep - god och bra mat.
3 av 3
Olof Mellbergs knep - god och bra mat. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Käka som en landslagsman - backbjässens tips

Sveriges bästa back lyfter fram den, kollegan håller med och ledningen avslöjar: här är maten som landslaget gillar mest.


Laga Biff Rydberg - som Per Moberg

Ingredienser:

800 gram oxfilé, i bit.

10 råa potatisar.

2 gula lökar.

4 ägg.

4 matskedar olja, ej olivolja.

4 matskedar smör.

Gör så här

1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.

2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.

3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.

(Recept från recept.nu)

VISBY. Med över 100 landskamper och en proffskarriär som snart sträcker sig över två decennium fick Olof Mellberg frågan om vad som har förändrats mest.

Hans svar? Maten.

– Senaste åren har kosten blivit viktigare både här och i klubblagen, säger mittbacken och fortsätter:

– Jag försöker leva med den filosofin, både här och hemma, att äta bra och fräsch mat, då blir det gott, då äter man ofta mycket. Det ska smaka riktigt bra.

Stor salladsbuffé

Backkollegan Behrang Safari håller med och tycker att landslagssamlingen håller hög klass.

– Till varje måltid bjuds det på både kött och fisk, och flera olika alternativ. Sen är det en stor salladsbuffé också, säger ytterbacken till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är mycket fokus på råvarorna nu också, allting är alltid färskt och det är aldrig något som har varit fruset.

"Hade en av Gotlands bästa kockar här"

Landslagets pressansvarige Hans Hultman menar att krubbet har varit en stor behållning under familjedelen av lägret.

– Vi hade en av Gotlands duktigaste kockar här som hade marinerat och grillade, det var mycket uppskattat, säger Hultman till Nyheter24.

Vad är favoriträtterna annars då?

– Svensk husmankost är alltid uppskattat och vi försöker alltid bjuda på rätter som köttbullar med potatis, biff rydberg och pyttipanna.

/
/
/
/
Mat
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!