Och i dag kom beskedet: Terry skadefri - men Cahill missar EM.
1 av 5
Och i dag kom beskedet: Terry skadefri - men Cahill missar EM.
Mittbackarna Terry och Cahill tvingades bryta i går.
2 av 5
Mittbackarna Terry och Cahill tvingades bryta i går.
Martin Kelly kallas oväntat till landslaget.
3 av 5
Martin Kelly kallas oväntat till landslaget. - Foto: Scanpix
Något som får Ferdinand att rasa.
4 av 5
Något som får Ferdinand att rasa. - Foto: Scanpix
Ferdinand och Terry - inte längre vänner.
5 av 5
Ferdinand och Terry - inte längre vänner.

"Skamligt att behandla Ferdinand så här"

Nu slår Rio Ferdinand tillbaka - genom agenten. 81 landskamper mot 12 Premier Leaguematcher. Vad väger tyngst?


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

MANCHESTER. Rasist-bråket mellan John Terry och Rio Ferdinands bror Anton har lett till en rejäl konflikt inom det engelska landslaget som i sin tur innebär att Rio inte är önskvärd i England av nye förbundskaptenen Roy Hodgson.
I dag blev det klart att mittbacken Gary Cahill tvingas lämna EM-truppen efter käkfrakturen han ådrog sig i segermatchen mot Belgien. Många trodde då att Ferdinand trots allt skulle få chansen att spela EM i Polen och Ukraina. Men Hodgson överraskade och kallade in orutinerade Liverpoolspelaren Martin Kelly som debuterade i landslaget för en vecka sedan. Det fick Ferdinand att gå i taket.

– På vilka grunder????! twittrade Ferdinand angående uttagningen. En tweet som delades 2 300 gånger på tio minuter.

Några timmar senare gick Ferdinands agent Jamie Moralee ännu längre och kallade Hodgsons beslut för "skamligt".

- Att behandla en spelare som har varit kapten och representerat sitt land 81 gånger på det här sättet är inget annat än skamligt. Hodgson och FA har ingen som helst respekt, säger han till SkySports.

"Varför är Rio annorlunda?"

Tidigare har Roy Hodgson motiverat beslutet att ställa Ferdinand utanför truppen "enbart sportsliga skäl". Och hävdat att det inte har något att göra med att Terry efter EM kommer ställas inför rätta anklagad för rasistiska påhopp på Rios bror, Anton Ferdinand.

- Lampard, Terry, Barry, Gerrard, alla är åldrande spelare och skulle till EM, varför är Rio annorlunda?, säger Moralee.

Hodgsons förklaringar ifrågasätts nu i England. Martin Kelly spelade två minuter i sin landslagsdebut och har endast 12 Premier Leaguematcher i sitt CV från den just avslutade säsongen. Ferdinand avslutade säsongen på topp och startade i de flesta matcher Manchester United spelade från mars till säsongsavslutningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!