Malouda: "Att spela i mitten är inte min bästa plats tror jag."
1 av 4
Malouda: "Att spela i mitten är inte min bästa plats tror jag." - Foto: Thibault Camus/SCANPIX
"Men jag gör det för det franska landslaget."
2 av 4
"Men jag gör det för det franska landslaget." - Foto: Thibault Camus/SCANPIX
Florent Malouda flyttas in till en något ovan position i mitten under EM.
3 av 4
Florent Malouda flyttas in till en något ovan position i mitten under EM. - Foto: Thibault Camus/SCANPIX
Detta för att inte konkurrera med Franck Ribéry om en plats på den ordinarie positionen på vänsterkanten.
4 av 4
Detta för att inte konkurrera med Franck Ribéry om en plats på den ordinarie positionen på vänsterkanten. - Foto: Thibault Camus/SCANPIX

Veteranen flyttas in i mitten i EM

För att få plats med både Franck Ribéry och Florent Malouda kommer den sistnämnde få spela på en ovan position i mitten av mittfältet under EM.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

CLAIREFONTAINE. Tillsammans med Anthony Réveillére är Florent Malouda den spelare som kommer bidra med störst erfarenhet till det franska landslaget under EM. Men – likt när han först började spela i landslaget 2004 – kommer han ta plats på innermittfältet under EM. En något ovan position för Malouda som annars skulle konkurrera med Franck Ribéry på sin normala position på vänsterkanten.

– Jag är 32 år gammal och alla vet min egentliga position. Jag påstår ingenting men att spela i mitten är inte min bästa plats tror jag, säger han enligt L'Equipe.

Även om det svider lite för Chelsea-stjärnan att bli inflyttad i mitten känner han att det viktigaste är att ställa upp för sitt landslag.

– Jag gör det för det franska landslaget, säger han.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!