Eric Abidal lider av en leversjukdom och har tvingats avsluta sin proffskarriär.
Eric Abidal lider av en leversjukdom och har tvingats avsluta sin proffskarriär. - Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix

Frankrikes EM-målsättning: Vinna för sjuk Abidal

Frankrikes Eric Abidal missar EM på grund av en leversjukdom. Samir Nasri: "Vad vi än lyckas med i EM kommer vi att tillägna honom".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Skandaler och osämja har präglat Frankrikes landslag de senaste mästerskapen. Nu har spelarna satt ett gemensamt mål – att spela tillsammans för leversjuke Eric Abidal.

– Abidals frånvaro har varit ett stort slag för alla ur både ett personligt och sportsligt avseende. Det viktigaste är hans hälsa. Vad vi än lyckas med i EM kommer vi att tillägna honom, säger Samir Nasri enligt Goal.

Barcelona-backen Eric Abidal har drabbats av flera tumörer som hållit honom borta från fotbollen. I april genomgick han en levertransplantation, men sjukdomen gick inte att stoppa. Och i maj förklarade han att proffskarriären var över.

– Det som har hänt Abidal är en tragedi och vi håller alla ett öga på hans utveckling. Vi hoppas att han repar sig, säger Gael Clichy till Goal, och fortsätter:

– Om det inte hade hänt honom, hade han kanske varit i truppen och jag hade varit på semester hemma, men sådana saker händer i fotbollen. Vi vill alla skåla för fransk EM-succe med Eric.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!