Nyheter24:s Sportchef Johan Andersson testar pizzautbudet i Kiev.
1 av 3
Nyheter24:s Sportchef Johan Andersson testar pizzautbudet i Kiev. - Foto: HANNA ALER SJÖQVIST/NYHETER24
Globus är stället att besöka om du behöver köpa någonting.
2 av 3
Globus är stället att besöka om du behöver köpa någonting. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Mellan hejaramsorna kan det vara bra att äta. Nyheter24 tipsar om Dubbel Coffee och restaurang Mafia.
3 av 3
Mellan hejaramsorna kan det vara bra att äta. Nyheter24 tipsar om Dubbel Coffee och restaurang Mafia. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Här är tre livsavgörande (?) tips till EM-fansen

Käka, surfa eller har du strul med snuten? Nyheter24 har råden som gör din EM-resa lite lättare. 


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Nyheter24 är på plats och har sonderat terrängen - allt för att göra det lättare för dig.

Mat: Nyheter24 rekommenderar två restauranger i Kiev - där man vet vad man får. Den ena är kedjan "Dubble Coffee". Där serveras allt mellan sushi och ankbröst till hyfsade priser och maten håller en god kvalité. Den andra är restaurang "Mafia" som har specialiserat sig på meterlånga pizzor. Kanske inte världens godaste, men eventuellt världens längsta - vem har inte alltid drömt om det? Båda restaurangerna ligger i närheten av Fanzone.

Besök: Om du behöver något, i princip vad som helst, ska du gå till Globus. Dessutom vet alla var det ligger - en stor fördel med tanke på att ingen pratar engelska i Kiev. Globus är ett underjordiskt köpcentrum placerat under en stor fotboll vid Fanzone. Här finns apotek, elektronikaffärer, klädaffärer, restauranger och souvenirbutiker.

Att tänka på: Det är en hel del lurendrejare i Kiev. Om en polis stoppar dig, be alltid om att få se giltig legitimation. Det är lag i Ukraina på att polismännen ska kunna visa dokumentation på att de faktiskt är berättigade att stoppa dig. Om du behöver internetuppkoppling kan du köpa en bärbar sticka från MTC, som också är det enda alternativet om du har en Mac. Det fungerar helt okej.

Övrigt att tänka på är att jobba på tålamodet, inget är lätt i Kiev - och inget går fort.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!