Den svenske domaren sågades av den spanska tidningen Marca efter matchen mellan Milan och Barcelona.
1 av 3
Den svenske domaren sågades av den spanska tidningen Marca efter matchen mellan Milan och Barcelona. - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
Som assistans i matchen har Jonas Eriksson det svenska domarteamet Stefan Wittberg, Mathias Klasenius, Markus Strömbergsson och Stefan Johannesson.
2 av 3
Som assistans i matchen har Jonas Eriksson det svenska domarteamet Stefan Wittberg, Mathias Klasenius, Markus Strömbergsson och Stefan Johannesson. - Foto: Armando Franca/Ap/Scanpix
Jonas Eriksson, 38, får äran att döma stormatchen mellan Tyskland och Holland på onsdag.
3 av 3
Jonas Eriksson, 38, får äran att döma stormatchen mellan Tyskland och Holland på onsdag. - Foto: Den svenske domaren Jonas Eriksson får äran att döma stormatchen mellan Tyskland och Holland på onsdag.

Jonas Eriksson får döma stormatch

Uefa visar stort förtroende för vårt svenska bidrag i EM:s domarstab.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KHARKIV. Den svenske domaren Jonas Eriksson får äran att döma stormatchen mellan Tyskland och Holland på onsdag. Det meddelade Uefa under söndagsförmiddagen. Det europeiska fotbollsförbundet visar därmed stort förtroende för 38-åringen från Luleå.

Eriksson har en stor erfarenhet ifrån många internationella toppmatcher och EM-kvalmatchen mellan Bosnien-Herzegovina och Rumänien minns han särskilt mycket.

– Precis när vi skulle börja matchen kom en bosnisk ledare fram och sa att de vägrade spela så länge den rumänska klacken hade en paroll uppe där det stod "Free Mladic". Det var ju ren provokation. Mladic är en krigsförbrytare som åtalats för folkmord och det fanns inte en enda spelare i det bosniska laget som inte hade drabbats, berättade han för den Norrländska Socialdemokraten i en intervju förra året.

Dömde Barca–Milan i CL-kvarten

Luleåsonen valde därför att skjuta upp starttiden på matchen – något som uppskattades av det bosniska laget.

– Aldrig har vi fått så mycket beröm för något som för oss var självklart.

Under våren fick även Eriksson döma kvartsfinalmötet i Champions League mellan Milan och Barcelona.

Matchen mellan Holland och Tyskland får anses vara en högriskmatch mellan två länder som har möts otaliga gånger i fotbollshistorien.

Som assistans i matchen har Jonas Eriksson det svenska domarteamet Stefan Wittberg, Mathias Klasenius, Markus Strömbergsson och Stefan Johannesson.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!