Matadoren var på plats. - Foto: Matt Dunham / AP / SCANPIX
David Silva i duell med Emanuele Giaccherini. - Foto: Gero Breloer / AP / SCANPIX
3 av 5
Mario Balotelli hade ingen lyckad afton. - Foto: Getty Images
Prandellis succéinhoppare Di Natale gjorde 1-0 för Italien.
4 av 5
Prandellis succéinhoppare Di Natale gjorde 1-0 för Italien. - Foto: Getty Images
5 av 5
Anfallaren för dagen, Cesc Fabregas, kvitterade för Spanien i den 64:e minuten och räddade de regerande mästarna. - Foto: Getty Images

Spanien gjorde mål - utan anfallare

Fyra backar och sex mittfältare. Trots det lyckades spanjorerna kvittera Italiens ledning - men mer blev det inte.

Spanien-Italien 1-1 (0-0)

1-0 Antonio Di Natale (61).
1-1 Cesc Fabregas (64).

Varningar, Spanien: Jordi Alba, Alvaro Arbeloa, Fernando Torres. Italien: Mario Balotelli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Christian Maggio.

Domare: Viktor Kassai, Ungern.

Publik: 43 615 (Gdansk).

Spanien (4—2—3—1): Casillas — Arbeloa, Ramos, Pique, Alba — Busquets, Alonso — Xavi, Iniesta, Silva (Navas 64) — Fabregas (Torres 74).

Italien (3—5—2): Buffon — Bonucci, De Rossi, Chiellini — Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta (Nocerino 90), Giaccherini — Cassano (Giovinco 65), Balotelli (Di Natale 56).

GDANSK. Cesc Fabregas blev poängräddare när han sköt in 1-1 bakom Gianluigi Buffon. Spanjoren var mannen på allas läppar inför stormötet - mittfältaren stod uppskriven som lagets anfallare.

När den spanska startelvan presenterades var det utan Fernando Torres, Fernando Llorente och Alvaro Negredo - i stället fanns det sex mittfältare på planen. Men de lyckades göra mål ändå - det var först efter att Torres bytts in som det verkliga målsumpandet påbörjades. Chelseaanfallaren hade flera bra chanser men saknar självförtroende just nu.

Italien tog ledningen i den 60:e minuten efter ett succéinhopp av Antonio Di Natale. Bara ett par minuter efter att han ersatt Mario Balotelli kom Udinesespelaren fri med Iker Casillas och satte snyggt 1-0 i det bortre hörnet.

Även Italien hade en spelare på en ovan position. Daniele De Rossi, mittfältare i Roma, spelade mittback men med bravur.

"Hur kan man ställa upp utan anfallare?"

Spanienexperten, Gary Sundgren som förutspådde en spansk seger var inte nöjd med "La Rojas" startelva.

- Hur kan man ställa upp utan anfallare, frågar sig Sundgren.

- Lite fotboll borde han fatta Del Bosque. Han borde ha slängt in Llorente eller Torres tidigare.

Fernando Torres kom in i den 74 minuten och gjorde ett "bra inhopp" enligt Sundgren.

- Jag tror att han kommer få starta nästa match, Silva får sitta på bänken och Fabregas spela som släpande anfallare.