Söderström tror att nyckeln till portugisisk seger i kväll är att Cristiano Ronaldo kommer upp i sin normala nivå.
1 av 5
Söderström tror att nyckeln till portugisisk seger i kväll är att Cristiano Ronaldo kommer upp i sin normala nivå. - Foto: Valeria Witters/Bildbyrån
Fredrik Söderström gjorde fem landskamper för Sverige.
2 av 5
Fredrik Söderström gjorde fem landskamper för Sverige. - Foto: Andreas Hillergren/Bildbyrån
Han avslutade sin karriär i Hammarby men spelade nio år Portugal.
3 av 5
Han avslutade sin karriär i Hammarby men spelade nio år Portugal. - Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
Här i Vitoria Guimaraes – där han spelade mellan 1996 och 2001.
4 av 5
Här i Vitoria Guimaraes – där han spelade mellan 1996 och 2001.
Han blev utsedd till bäste ligans bästa utländska spelare två gånger. Bland annat i konkurrens med Deco.
5 av 5
Han blev utsedd till bäste ligans bästa utländska spelare två gånger. Bland annat i konkurrens med Deco. - Foto: Bildbyrån

Portugalprofilen: "De blir korsfästa om de åker ur"

Med nio år i Portugal vet den förre Porto-stjärnan Fredrik Söderström vad han pratar om. Cristiano Ronaldo är nyckeln till seger.


Danmark-Portugal

När?
18.00

Var?
Arena Lviv, Lviv. Kapacitet: 34 951.

Vilken kanal?
TV4 17.00

Startelva, Danmark
(4-5-1): Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, Poulsen - Rommedahl, Kvist, Eriksen, Zimling, Krohn-Dehli - Bendtner

Startelva, Portugal
(4-3-3): Patricio - Pereira, Pepe, Alves, Coentrao - Meireles, Veloso, Moutinho - Nani, Postiga, Ronaldo

LVIV. Under nio år spelade Fredrik Söderström fotboll i Portugals högstaliga. Två av åren blev han dessutom vald till ligans bästa utländske spelare – i konkurrens med lagkompisen Deco i Porto som då fortfarande inte hade fått portugiskt pass.

Stor i Portugal men få har koll på honom i Sverige

Den 39-årige före detta mittfältaren har stora fotbollsmeriter på sitt CV – men få i Sverige har koll på honom. I Portugal har däremot alla koll på vem han är.

– Jag var riktigt stor i Portugal, säger han till Nyheter24. Han berättar att han inte har personlig kontakt med någon av spelarna i dagens portugisiska EM-trupp men att han har spelat med och mot de flesta och att han är "tjenis" med alla.

– Jag har exempelvis spelat mot Pepe, Ronaldo, Bruno Alves och spelat med Helder Postiga. Ses vi i Portugal så går man ju fram och snackar lite, de har koll på mig där.

"Det är ett pojklagsmisstag"

Söderström tycker att Portugal spelade "okej" mot Tyskland men att världspelaren Pepe gjorde bort sig när han missade markeringen av Mario Gomez vid tyskarnas mål.

– Det är ett pojklagsmisstag, eller ett amatörmisstag. Han brukar inte missa så och han blev kraftigt sågad i den portugisiska pressen efter misstaget, säger han och förklarar att landslaget inte bör åka hem till Portugal om de åker ur "dödens grupp".

– De kommer bli korsfästa om de åker hem till Portugal då. Lilla Sverige tror att de är bra och ska gå till semifinal. Du kan ju tänka dig hur det är i Portugal då.

Vad tror du om kvällens match mot Danmark?

– Jag vet att de respekterar danskarna till fullo och vet att de måste spela på topp för att vinna. Nyckeln blir att de behåller farten och bolltempot. Om Cristiano Roanldo kommer igång så kommer de vinna mot Danmark.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!