Lars-Tommy på plats i Japan inför VM 2002.
1 av 4
Lars-Tommy på plats i Japan inför VM 2002. - Foto: Mark Earthy/SCANPIX
"Lasse" vet hur man ska hantera England, han har gjort det förut.
2 av 4
"Lasse" vet hur man ska hantera England, han har gjort det förut. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Lagerbäck på presskonferens inför Danmark-Sverige i VM-kvalet 2009 - hans sista match som betydde något.
3 av 4
Lagerbäck på presskonferens inför Danmark-Sverige i VM-kvalet 2009 - hans sista match som betydde något. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Lars Lagerbäck tycker att Sverige ska satsa på en bra defensiv inför mötet med England på fredagen.
4 av 4
Lars Lagerbäck tycker att Sverige ska satsa på en bra defensiv inför mötet med England på fredagen. - Foto: Getty Images

Lagerbäck: Så ska Sverige slå England

Han har varit med och plockat poäng mot England i tidigare mästerskap. Nu ger gamle Lasse råd till Erik Hamrén inför fredagen.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Den förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck tror att ett bra försvarsspel mot England är nyckeln till vinst på fredag. Inför matchen ger han också sin syn på hur landslaget skiljer sig i dag från 2009 då han tog ut laget.

– Jag tror som alltid att när man spelar på den här nivån att när det gäller små länder, som Sverige, måste man inse att vi inte har de bästa spelarna individuellt sett. Man måste få dem att spela som ett lag och allt handlar om att ha ett bra försvar, säger säger Lars Largerbäck till Uefas officiella hemsida och fortsätter:

– Det är väldigt svårt att göra mål i fotboll om du har ett fungerade försvarsspel som också generar ett bra anfallsspel.

Lagerbäck tycker trots allt att landslaget inte förändrats speciellt mycket jämfört med när han hade hand om det.

– Ja, jag vet inte om det är så stora skillnader. Det är några spelare som har kommit till vilket såklart leder till ändringar. Men om man tittar på helheten så liknar lagen varandra. Vi kanske hade några mer erfarna defensiva spelare, men förutom det tror jag inte att det är så stor skillnad, säger han.

Uefa: Vad säger du när du vill motivera spelare?

– Det bästa sättet är att se till så att alla vet vilken roll de har i laget. Hur man ska organisera laget Du kan inte behandla alla i laget ilka. Ta Zlatan Ibrahimovic som ett exempel, honom pratar du med på ett helt annat sätt.

/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!