Helder Postiga sätter dit 2-0 för Portugal.
Helder Postiga sätter dit 2-0 för Portugal. - Foto: Ivan Sekretarev/Ap/Scanpix
Helder Postiga firar medan Daniel Agger deppar. - Foto: Ivan Sekretarev/Ap/Scanpix
Nicklas Bendtner nickar in 1-2 till Danmark.
4 av 7
Nicklas Bendtner nickar in 1-2 till Danmark. - Foto: Ivan Sekretarev/Ap/Scanpix
Portugals Silvestre Varela avgjorde i den 87 minuten.
5 av 7
Portugals Silvestre Varela avgjorde i den 87 minuten. - Foto: Martin Meissner/Ap/Scanpix
Portugisiskt måljubel.
6 av 7
Portugisiskt måljubel. - Foto: Getty Images
Danmarks Christian Eriksen deppar efter förlusten.
7 av 7
Danmarks Christian Eriksen deppar efter förlusten. - Foto: Ivan Sekretarev/Ap/Scanpix

"Det är hårfint mellan himmel och helvete"

Man hade tappat en 2-0 ledning till 2-2. Då klev doldisen Silvestre Varela fram och frälste Portugal i slutminuterna.

Danmark - Portugal 2-3

Mål: 0-1 Pepe (24) 0-2 Helder Postiga (36) 1-2 Bendtner (41) 2-2 Bendtner (80) 2-3 Silvestre Varela (87)

Publik: 30 000 Domare: Thomson (SCO)

LVIV. När Nicklas Bendtner nickade in 2-2 i den 80 minuten såg Portugal ut att tappa en säker seger. Men i den 87 minuten avgjorde den nyss inbytte Silvestre Varela matchen med sitt första tävlingsmål för Portugal. Porto-anfallaren hade bara varit inne på plan i tre minuter när han sköt in 3-2 på ett inlägg, efter att först ha sparkat hål i luften.

– Det är hårfint mellan himmel och helvete", säger Fredrik Söderström till Nyheter24.

Ledde med 2-0 efter 36 minuter

I den 23 minuten tog Portugal ledningen genom Pepe på hörna. Tretton minuter senare stod det 2-0 til Portugal efter att Helder Postiga styrt in ett inspel.

Sen började raset för Portugal. Först nickade nickade Bendtner in 1-2 i den 41 minuten. Det var hans femte mål på fem matcher mot Portugal. Cristiano Ronaldo & Co hade flera lägen att avgöra och Real Madrid-stjärnan brände två frilägen.

– Ronaldos missar är oacceptabla. Trots vinsten kommer han att få tuff kritik i tidningarna i Portugal, säger Fredrik Söderström  innan han fortsätter:

– De två klara missarna är riktigt dåliga. En spelare av den kalibern måste göra mål där.

Söderström är övertygad om att Ronaldo – trots vinsten – är besviken.

– Det såg man direkt efter slutsignalen. När de andra spelarna firade vinsten såg Ronaldo mest besviken ut. Han är en egoistisk spelare och är garanterat extremt besviken.

Varela avgjorde i den 87:e minuten

Istället fick Bendtner göra ännu ett mål, även det på nick.

Men det spelade ingen roll, tack vare en viss Silvestre Varela som är Portugals nya hjälte. 3–2 till Portugal och portugiserna är fortfarande kvar i turneringen. Danmark avslutar mot Tyskland och Portugal möter Holland i den avslutande matchen i dödens grupp.

*****

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.