Den franske förbundskaptenen tror på en tuff match.
1 av 2
Den franske förbundskaptenen tror på en tuff match. - Foto: Laurent Cipriani / AP / SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic är det stora orosmomentet i Sverige, enligt Blanc.
2 av 2
Zlatan Ibrahimovic är det stora orosmomentet i Sverige, enligt Blanc. - Foto: Getty Images

Blanc fruktar Zlatan: "Han är enorm"

Sverige har ingenting att spela för i mötet med Frankrike. Men förbundskapten Laurent Blanc varnar sina spelare för att underskatta svenskarna.


Grupp D

1. Frankrike 4 poäng 3-1
2. England 4 poäng 4-3
3. Ukraina 3 poäng 2-3
4. Sverige 0 poäng 3-5

Återstående matcher
Ukraina-England
Frankrike-Sverige

Ettan möter Italien i kvartsfinal och tvåan får möta regerande mästarna Spanien.

KIEV. Frankrike behöver sannolikt vinna mot Sverige för att ta sig vidare till kvartsfinal. En enkel uppgift, kan tyckas, då Sverige redan är utslagna och inte har något att spela för. Frankrikes tränare Laurent Blanc tror dock på en tuff match.

– Det är ett väldigt svårt lag att möta. Väldigt fysiskt. De har en spelmodell baserad på mycket styrka i tacklingarna och några väldigt stora spelare. Se bara på Zlatan, han är enorm, sade Laurent Blanc på en presskonferens under måndagen.

På frågan om han anser att Sverige varit bättre än sina motståndare och förtjänat mer än noll poäng, svarade Blanc:

– Jag har sett båda Sveriges matcher och att säga att Sverige var bättre än sina motståndare... De kunde haft bättre resultat, det håller jag med om. Men mot Ukraina var de inte speciellt bra i tre fjärdedelar av matchen. De var bara bra sista kvarten. Men jag är inte här för att kommentera Sveriges lag. Vi har stor respekt för dem och vet att det kommer bli en svår match. Men min roll är att förbereda mitt lag – inte kommentera Sveriges.

Klockan 20.45 på tisdagen möts Frankrike och Sverige på Olympiastadion i Kiev. Frankrike har frågetecken för mittfältaren Yohan Cabaye som är skadad. Sverige saknar Johan Elmander och Rasmus Elm.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!