Och i Champions League-finalen missade Robben straff i förlängningen när Bayern München förlorade mot Chelsea.
1 av 3
Och i Champions League-finalen missade Robben straff i förlängningen när Bayern München förlorade mot Chelsea. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
Holland förlorade alla tre matcherna i EM-gruppspelet.
2 av 3
Holland förlorade alla tre matcherna i EM-gruppspelet. - Foto: Geert Vanden Wijngaert/SCANPIX
Arjen Robben är mycket besviken över sin säsong med Bayern München och Holland.
3 av 3
Arjen Robben är mycket besviken över sin säsong med Bayern München och Holland. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX

Robben: "Värsta säsongen i mitt liv"

Först förlust i Champions League-finalen och sedan ett alltför tidigt uttåg ur EM med Holland. Arjen Robben är mer än bara missnöjd med årets säsong.


Grupp B

1. Tyskland 9 poäng 5-2
2. Portugal 6 poäng 5–4
3. Danmark 3 poäng 4-5
4. Holland 0 poäng 2-5

Tyskland möter Grekland och Portugal möter Tjeckien i kvartsfinalspelet.

AMSTERDAM. Den holländska yttern Arjen Robben har haft en tung säsong. I Champions League-finalen mot Chelsea hade 28-åringen chansen att troligen avgöra matchen på straff i förlängningen – men missade. I bundesliga slutade hans Bayern München bara tvåa efter succén Dortmund. Och i EM förlorade Holland alla sina tre gruppspelsmatcher och åkte ur turneringen med ett brak. Det är klart att Robben hade hoppats på att få ut mer av säsongen.

– Det här är den värsta säsongen i mitt liv, säger Robben till Goal.com och förklarar att han hade hoppats på så mycket mer.

– Det är otroligt och det gör ännu mer ont eftersom jag var så förväntansfull innan säsongen. Om Champions League-finalen var en chock så var besvikelsen med landslaget ännu mer oväntad. Inte ens den största pessimisten trodde väl att vi skulle bli utslagna utan någon poäng i gruppspelet, säger Robben som nu ska gå på semester och koppla bort fotbollen ett tag.

– Jag måste koppla av och ladda batterierna inför nästa säsong. Då hoppas jag att allting kommer att sluta bättre och annorlunda för mig, avslutar 28-åringen i intervjun med Goal.com.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!