England får möta Italien i kvartsfinal och med en formtoppad Rooney kan England gå långt i EM. - Foto: Alex Livesey/Getty
Här nickar Wayne Rooney in 1-0 i öppet mål.
Här nickar Wayne Rooney in 1-0 i öppet mål. - Foto: Christopher Lee/Getty
Anfallaren som var tillbaka efter avstängning visade direkt upp hög klass.
Anfallaren som var tillbaka efter avstängning visade direkt upp hög klass. - Foto: Christopher Lee/Getty

Wayne Rooney hjälte i comebacken

Wayne Rooney behövde bara 47 minuter på sig att presentera sig för EM-publiken. Den comebackande anfallsstjärnans segermål innebär att England vinner grupp D.

4. Sverige 3 poäng

DONETSK. England gjorde vad som krävdes i ödesmatchen mot Ukraina. I den 47:e minuten missade Ukrainas målvakt Andrij Pjatov att mota bort ett inlägg och Wayne Rooney nickade in 1-0 i öppet mål.

– Vi är stolta över vår insats. Wayne kommer in och gör mål och det är vad Wayne Rooney gör, säger Joe Hart.

Det var annars Ukraina som skapade klart flest chanser och blev även bestulna på ett mål. I den 63:e minuten lobbade Artem Milevskyj in 1-1 bakom Joe Hart. Men John Terry hann upp bollen inne i målet och rensade undan. Reprisbilderna visar att bollen vart klart inne. En riktig domarskandal.

I grupp D:s andra match besegrade Sverige Frankrike med 2-0. Det innebär att England blir gruppetta och får möta Italien i kvartsfinal. För Frankrike väntar regerande mästarna Spanien.