Petr Cech är därför kanske den viktigaste spelaren i det tjeckiska laget.
1 av 27
Petr Cech är därför kanske den viktigaste spelaren i det tjeckiska laget. - Foto: Petr David Josek/SCANPIX
2 av 27
Cristiano Ronaldo gjorde två mål mot Holland i den sista gruppspelsmatchen och går in med stort självförtroende inför kvällens kvartsfinal mellan Portugal och Tjeckien. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
3 av 27
I Tjeckien får stjärnan Tomas Rosicky starta på bänken på grund av sina hälseneproblem. - Foto: Petr David Josek/SCANPIX
4 av 27
Ett polskt fan med en enormt stor hatt på väg till matchen mellan Tjeckien och Portugal. - Foto: Alik Keplicz/SCANPIX
Portugisiska fans utanför Nationalstadion i Warszawa.
5 av 27
Portugisiska fans utanför Nationalstadion i Warszawa. - Foto: Alik Keplicz/SCANPIX
Utsmyckade fans.
6 av 27
Utsmyckade fans. - Foto: Alik Keplicz/SCANPIX
7 av 27
Legendarerna Eusebio och Luis Figo var på plats i Warszawa och hejade på sina landsmän. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Portugals startelva.
8 av 27
Portugals startelva. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Tjeckiens startelva.
9 av 27
Tjeckiens startelva. - Foto: Jon Super/SCANPIX
Bruno Alves vinner nickduellen mot Milan Baros.
En svanhopp (?) av Darida i Tjeckien. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Ronaldo tar sig förbi Tjeckiens utropstecken Gebre Sellasie.
14 av 27
Ronaldo tar sig förbi Tjeckiens utropstecken Gebre Sellasie. - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Tjeckerna ser inte överlyckliga ut över att Ronaldo söker en frispark.
15 av 27
Tjeckerna ser inte överlyckliga ut över att Ronaldo söker en frispark. - Foto: Shaun Botterill/Getty Images
Ronaldo har sina beundrare.
16 av 27
Ronaldo har sina beundrare. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Jiracek diskuterar med domare Howard Webb.
17 av 27
Jiracek diskuterar med domare Howard Webb. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Contreaeo var en av Portugals bästa spelare i matchen.
18 av 27
Contreaeo var en av Portugals bästa spelare i matchen. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
19 av 27
Ronaldo fick frispark emot sig då han var för hård i en närkamp – men han avslutade innan Webb blåste. - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
Nani fick gult kort i den första halvleken av Howard Webb.
20 av 27
Nani fick gult kort i den första halvleken av Howard Webb. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Ronaldo försökte sig på en cykelspark i den första halvleken.
21 av 27
Ronaldo försökte sig på en cykelspark i den första halvleken. - Foto: Michael Steele/Getty Images
22 av 27
...han blev till och med utburen på bår. In kom Hugo Almeida istället i den 40:e minuten. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Helder Postiga skadade sig i den första halvleken...
23 av 27
Helder Postiga skadade sig i den första halvleken... - Foto: Jon Super/SCANPIX
Cech hade stolparna med sig. Här Ronaldos frispark i den andra halvleken.
24 av 27
Cech hade stolparna med sig. Här Ronaldos frispark i den andra halvleken. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Och så besviken var Ronaldo efter den stolpträffen.
25 av 27
Och så besviken var Ronaldo efter den stolpträffen. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
26 av 27
Inbytte Almeida nickade visserligen in bollen i mål men målet korrekt bortdömt för offside i den andra halvleken. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Ronaldo tog Portugal till semifinal i EM.
27 av 27
Ronaldo tog Portugal till semifinal i EM. - Foto: Armando Franca/SCANPIX

Ronaldo nickade Portugal till semifinal

Portugiserna vann med 1-0 efter ett nickmål av Cristiano Ronaldo. Så här var matchen minut för minut.

När?
20.45

Var?
Nationalstadion i Warszawa. Kapacitet: 58 500.

Vilken kanal?
SVT1, klockan 20.00.

Tidigare möten:
Elva matcher.
Lagen har vunnit fyra matcher var och spelat tre oavgjorda. Portugal vann med 3–1 i gruppspelet mot Tjeckien i EM 2008.

Läget i lagen:
I Portugal ska alla spelare vara redo för spel medan Tjeckiens nyckelspelare Tomas Rosicky troligen missar matchen med hälseneproblem.