Buffon räddade Ashley Coles straff.
1 av 2
Buffon räddade Ashley Coles straff. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Ashley Young missade sin straff – och sållar sig till en stor skara engelska spelare som har missat avgörande straffar i historien.
2 av 2
Ashley Young missade sin straff – och sållar sig till en stor skara engelska spelare som har missat avgörande straffar i historien. - Foto: Alex Livesey/Getty Images

Straffpunktens förbannelse fortsätter för England

Fem gånger de senaste 22 åren har England åkt ut på straffar i internationella mästerskap.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. När Alessandro Diamanti slog in den avgörande straffen för Italien var det långt ifrån den första gången som engelsmännen fick känna på förnedringen att åka ut på straffar i ett mästerskap.

VM 1990 mot Västtyskland, EM 1996 mot Tyskland, VM 1998 mot Argentina, EM 2004 mot Portugal och VM 2006 mot Portugal – har slutat med engelsk förlust i straffläggning. Enda undantaget som bekräftar regeln var 1996 när de slog Spanien i hemma-EM i kvartsfinalen.

Tidigare syndsbockar i den engelska historien är namn som Chris Waddle, Stuart Pearce, Gareth Southgate, Paul Ince, David Beckham och Steven Gerrard.

Denna gången satte den sistanämnda Gerrard sin straff. Hundhuvudena bärs istället av Ashley Young, slog sin straff i ribban, och Ashley Cole som slog en alldeles för tam straff som Gigi Buffon enkelt plockade.

De sållar sig till en mindre smickrande men stor skara spelare som skrivit in sig i den engelska fotbollshistorien som straffsumpare.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!