Mållöst i Barcelona

Chelseas defensiv stod emot Barcelonas attacker på Camp Nou.


Barcelona och Chelsea. Båda storfavoriter till att ta hem bucklan i Champions League. I kväll möttes de på Camp Nou med nästan kompletta laguppställningar. Det ena laget spelade en vild och vacker tokoffensiv, det andra en taktiskt fulländad defensiv.

Vad som hände var att motpolerna tog ut varandra. Barcelona - Chelsea slutade 0-0 i den första semifinalen i Champions league-fotbollen.

Seg första halvlek

Båda lagen hade varsitt bra läge i första halvlek, men i övrigt var just målchanser en bristvara. Eto'o hade en nick som gick parallellt längs med mållinjen. Drogba var ännu närmre att näta. Han kom fri och hade två chanser men lyckades inte få in bollen bakom Valdés.

Cech stod i vägen

Andra halvlek var desto mer händelserik. Messi drog en volley över mål, Alves testade Petr Cech med ett högerskott och skruvade en frispark över. Samuel Eto'o sprang igenom, tryckte bort Alex men Chelseamålvakten stod åter i vägen. Och turligt nog för Cech och Chelsea såg inte Herr Stark när och hur José Bosingwa slet tag i Henrys axel när fransmannen snurrat bort en back.

För första gången den här säsongen gick Barcelona av sin hemmaplan utan att ha gjort mål.

Kvällens möte var det första av två matcher mellan Barcelona och Chelsea. Resultatet ger en liten fördel till Chelsea inför returen på Stamford Bridge den 6 maj.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!