United vann tuff premiärmatch

Sebastian Larsson utbytt när Birmingham föll möt Manchester United.

Manchester United vann premiärmatchen mot Birmingham City. United kom till matchen som klara favoriter. Någon enkel seger för hemmalaget blev det dock inte.

The Reds började matchen väldigt bra. Det fart- och fantasifyllda spelet som mästarna visade upp gjorde att nykomlingarna knappt hade någon chans att anfalla under den första halvleken. Trots det dröjde det ända in i den 34:e minuten innan dödläget bröts.

Wayne Rooney kom högst upp på ett inlägg från vänstersidan och nickade rakt på den bortre stolpen. Turligt nog studsade bollen tillbaka till anfallaren som endast behövde sätta foten till för att kunna göra 1-0.

I den andra halvleken hämtade gästerna upp sitt spel rejält. Under en längre period pressade Birmingham på för kvitteringen och hotade United-målvakten Ben Foster vid flera olika tillfällen.

Bortalaget lyckades däremot inte få hål på Sir Alex Fergusons mannar. Slutresultatet skrev därmed till 1-0.

Sebastian Larsson fanns med i Birminghams startelva. Svensken byttes ut med mindre än tio minuter kvar av matchen.