Liverpool sänkte United

Krisande Liverpool besegrade Manchester United med 2-0 på Anfield.

Efter krisrubriker, badbollsolyckor och alldeles för många förluster var söndagens stormöte mot Manchester United ett måste att vinna för att Liverpool skulle få arbetsro. En förlust hade inneburit att kampen om ligatiteln i princip redan var över för Liverpools del.

Och under första halvleken var det hemmalaget som skapade de bästa chanserna, trots Steven Gerrards skadefrånvaro. Men något mål kom inte, och United kunde lika gärna ha tagit ledningen vid ett par tillfällen.

I den andra halvlekens 65:e minut var det så dags för notoriske målskytten Fernando Torres att visa vad han gick för. Framspelad av Yossi Benayoun, och hårt trängd av Rio Ferdinand, fräste han upp 1-0 i krysset bakom van der Sar i Uniteds mål.

Manchester hade en hel del lägen att kvittera, inte minst på fasta situationer, och Jamie Carragher kunde ha visats ut när han rev ner inhopparen Michael Owen på väg in i straffområdet. Han kom dock undan med ett gult och i stället fick först Nemanja Vidic och senare Javier Mascherano se det röda efter närkamper med Dirkt Kuyt respektive van der Sar.

På övertid lyfte United laget och pressade intensivt men fick i stället se Liverpoolinhopparen David Ngog sätta 2-0 i 96:e (!) minuten.

Lättade Liverpoolspelare firade lyriskt och glädjen visste inga gränser. Bara Rafael Benitez höll sig lugn.