Real nära att tappa segern

Atlético Madrid vaknade för sent i derbyt. Real vann med 3-2.

Barcelona satte i och med sin seger press på Real Madrid som mötte Atlético Madrid i ett stekhett derby på lördagskvällen.

Och "Los Blancos" visade direkt vem som är storebror. Fem minuter var spelade när brassen Kaká satte 1-0 med ett drömskott.

20 minuter senare small det igen bakom Atlético-målvakten Sergio Asenjo när en annan brasse klev fram. Karim Benzema spelade bollen i djupled till Marcelo som pangade upp bollen i nättaket, 2-0.

När Gonzalo Higuaín sedan satte 3-0 i den 64:e minuten såg matchen ut att vara avgjord.

Men en frilägesutvisning på Sergio Ramos väckte nytt liv i matchen. Och Atlético tände till ordentligt.

Hemmalaget pressade på och fick till slut utdelning i den 79:e minuten då Diego Forlán skickade in reduceringen.

Real började darra och två minuter senare kom även 3-2. Sergio Agüero sprang sig fri och avslutade kyligt i det bortre hörnet.

Samme Agüero hade sedan ett jätteläge att kvittera på stopptid, men Iker Casillas stod för en högklassig räddning – och Real kom undan med blotta förskräckelsen.

Segern innebär att man, precis som innan denna omgång, ligger en poäng bakom Barcelona som toppar La Liga.