1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Keane: "Borde kanske ha spelat rugby istället"

Det fula spelet på fotbollsplanen blev Roy Keanes signum. Nu berättar han att en rugbykarriär kanske hade passat honom bättre.


Legenden och hårdingen Roy Keane, i dag tränare för Ipswich Town, har en stor passion för rugby. Den tidigare Manchester United-spelaren berättar i en lång intervju med den engelska tabloiden The Times att han kanske skulle ha lyckats ännu bättre i den sporten.

– Jag har sett massor av slagsmål på rugbyplaner. Så kan man inte göra i fotboll, då blir man avstängd. Kanske hade jag passat bättre i den idrotten, säger Roy Keane och förklarar varför han trots allt valde fotboll:

– Det blev aldrig någon rugby för mig när jag var yngre. Gissa varför? För att jag inte gick på någon fin privatskola.

Det var för fem år sedan, när London Wasps och Munster möttes i semifinalen i klassiska Heiniken Cup, som Keane föll för sporten.

- Jag är ingen expert men gillar verkligen att se idrott på högsta nivå. Rugby är underhållande och det är fantastiskt att följa hur lagen förbereder sig med en strålande träningsvilja.

Roy Keane gjorde 323 matcher för Manchester United mellan 1993–2005. Efter en kort sejour i Celtic började han sedan sin tränarkarriär i Sunderland. Förra säsongen tog han över Ipswich i The Championship.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!