3 av 5
4 av 5
5 av 5

Tveksam straff räddade Chelsea

Chelsea hade chansen att rycka till sig ett sexpoängsförsprång i toppen. Men man fick det svårare än väntat i Londonderbyt mot West Ham – och en ytterst tveksam straff räddade en poäng åt Carlo Ancelottis lag.

West Ham kom rejält taggade till mötet med serieledarna i Premier League. I den första halvleken var det "Hammers" som kontrollerade händelserna och precis innan halvtid fick man utdelning för sitt fina spel.

Ashley Cole glidtacklade onödigt i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Upp stegade Alessandro Diamanti som satte bollen säkert bakom Petr Cech.

I den andra halvleken ryckte Chelsea upp sig. Straffen som man tilldelades i den 61:a minuten var dock riktigt tveksam. Matthew Upson glidtacklade och träffade bollen – men Daniel Sturridge föll och linjedomaren viftade med sin flagga.

Som vanligt var det Frank Lampard som skulle ta hand om straffen. Och mittfältsstjärnan slog in bollen enkelt. Han var dock tvungen att upprepa den bedriften två gånger till innan målet skulle godkännas. Domaren dömde korrekt bort två av straffmålen då flera spelare befann sig inne i straffområdet innan Lampard skjutit.

West Ham var nära att sätta 2-1 med bara minuten kvar men det slutade med delad pott, vilket betyder att Chelsea toppar tabellen på 41 poäng, fyra före Manchester United.