1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Philip Haglund får ny roll

Den tidigare BP-spelaren Philip Haglund får en ny roll i sin nya klubb Heerenveen. Där ska han skolas om till försvarare. ”Jag har hyfsade defensiva kvaliteter”, säger han.


Hos Brommapojkarna var Philip Haglund mycket nyttig på mittfältet. Men i sin nya klubb, holländska Heerenveen, är tanken att han ska få ett mer defensivt ansvar.

- Ja, jag har hört att de kan tänka sig mig i backlinjen. Den positionen har jag spelat på under alla ungdomsår och kan absolut tänka mig en omskolning. Det var först för två år sedan jag blev mittmitt, säger Haglund.

Egentligen trivs han bäst på mittfältet, men är beredd att spela där tränaren Jan de Jonge vill ha honom.

- Jag ska inte säga att jag är en bra back. Men visst, jag har ju kört som det i många år. Så varför inte? Jag har hyfsade defensiva kvaliteter ändå, det tycker jag, säger han till Fotbollskanalen.

Annars tycker Haglund att allt känns proffsigt efter bara två dagar i Holland, och han får mycket hjälp av en kille från klubben. På fredag väntar första träningen med de nya lagkamraterna.

Kanske blir pressen lite tuff för 21-åringen. Som vinterns enda nyförvärv hoppas fansen mycket på den unga svensken. Heerenveen ligger bara på fjortonde plats i den holländska ligan.

- De hoppas på mig och det känns självklart speciellt. Man kan ju inte gå in direkt och vara bäst av alla. Samtidigt vet jag att klubben förstår att omställningen från allsvenskan tar ett tag.

Haglund var för första gången uttagen till det A-landslag som åker till Oman för två landskamper, men tvingades tacka nej på grund av klubbytet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!